Задържаният за убийството на 61-годишната жена в село Славяново и преди

...
Задържаният за убийството на 61-годишната жена в село Славяново и преди
Коментари Харесай

Мъжът, удушил жената в Славяново, съден и за предишно убийство

Задържаният за убийството на 61-годишната жена в село Славяново и преди е осъждан за същото закононарушение. Мъжът има и осем присъди за обири. Извършил е обир на близо 15 000 лв. от вкъщи на жертвата, които проиграл на хазарт. Това съобщи шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Мариан Михайлов.

" На 12 октомври към 8 часа сутринта в районно управление (на МВР) Попово е получен сигнал за открит мъртвец в село Славяново на самотно живееща жена и по тялото има следи от принуждение. Предприети са процесуални дейности, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия за възможния причинител. Той е арестуван в четвъртък в 14 часа. Мъжът е на 49-години и е криминалнопроявен ", уточни комисар Михайлов. 

По думите му обвиненият и преди е съден за ликвидиране. „ Има 8 присъди за обири и междинна телесна щета ”, акцентира той като добави, че мъжът е бил арестуван в дома си без да оказва опозиция.

„ Лицето е арестувано за период от 24 часа. Събрани са задоволително доказателства за виновността на лицето. Повдигнахме обвиняване за осъществен обир, съпроводен с ликвидиране. Предвиденото наказване по Наказателно-процесуален кодекс е пожизнен затвор, пожизнен затвор без право на подмяна или отнемане от независимост от 15 до 20 години ”, уточни областен прокурор Диляна Стоянова.

По думите ѝ лицето е направило признания. „ Той е направил обир на крупна сума. Обвинението е за 15 000 лв., само че следва да бъде обяснен точният размер на тази сума. Тя е употребена за
хазарт ”.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР